Una Bella Spaghettata

0 out of 5

24,95

Als we ervan uitgaan dat pizza wellicht eerder vanuit Chicago de wereld veroverde, dan is er geen twijfel meer over wat het beroemdste gerecht van Italië is. Alle pastagerechten die in dit lekkere boek voorgesteld worden komen allemaal uit Napels. De auteur werd verliefd op de stad en haar keuken en trok van de ene familie naar de andere om te kijken en te proeven hoe “la mama” en andere koks de heerlijkste en meest gevarieerde gerechten maakten op basis van pasta.
 
Voor iemand uit de Lage Landen, met aardappelen bovenaan het boodschappenlijstje, is “pasta e patate” een uitstekende overgang. Uitgaande van wat restjes vlees kun je en combinatie met pasta, aardappelen, groenten en kaas een heerlijk gerecht aanbieden dat te omschrijven valt als “Napolitaanse hutsepot”. Dit is slechts één van de vele relatief eenvoudige gerechten, zowel voor weekdagen als voor feestdagen, op basis van een of andere soort pasta die in dit boek in woord en beeld geserveerd worden.
 
Foto’s zijn er niet alleen van de gerechten maar ook van de mensen erachter. Kleurrijke figuren als pater Pasquale of Immacolata Valentino, zoiets als een prototype van een Italiaanse mama, worden prachtig in beeld gebracht. Aangepaste beelden van de stad en al dan niet bekende smullende mensen stellen datgene centraal waar het hier echt om draait: lekkere pasta’s op Napolitaanse wijze.

op voorraad

Extra informatie

Auteur

Nikko Amandonico

ISBN

9789043910361

Type

Hardback

Bladzijden

170

Recensent

robert

Taal

Nederlands

Uitgeverij

<a href='http://www.tirionuitgevers.nl'>Tirion</a&gt;

Distributeur

<a href='http://www.vbku.be'>VBK</a&gt;