Heerlijk Rome

0 out of 5

19,95

Rome is een stad die zich beslist leent voor een verkenning aan de hand van haar gastronomische aspecten en de auteur heeft dankbaar gebruik gemaakt van deze lekkere invalshoek. Zowel in woord als in beeld wordt Rome geïllustreerd aan de hand van haar grote cultuurrijkdom als via het vele lekkers dat de Romeinse tafels te bieden hebben.

Startplaatsen voor deze verkenning van Rome zijn telkens pleinen of buurten die zowel de honger naar kennis en schoonheid als die naar heerlijke gerechten kunnen bevredigen, zoals bijvoorbeeld het Campo dei Fiori en San Lorenzo. De auteur begeeft zich ook buiten de stad: Frascati, Ostia, Grottaferrata en andere worden eveneens bezocht en geproefd.

Bij ieder plein, buurt of plaatsje hoort een beknopte toeristische en historische beschrijving, vooraleer de culinaire aspecten worden aangesneden. De lezer wordt daarbij rondgeleid in het culinaire gebeuren van het gebied en wordt vervolgens naar de kern van de zaak geleid: telkens weer een aantal heerlijke recepten, het ene wat eenvoudiger, het andere een ietsje complexer. Je kunt de recepten zelf uitproberen, maar wellicht ga je ze liever proeven in de restaurants die de auteur aanbeveelt.

Het afsluitende hoofdstukje is niet gewijd aan een of ander gebied, maar een van de heerlijkste producten die de omgeving van Rome (en de rest van Italië) te bieden heeft: de wijn. Het wijnaanbod is enorm en niet in enkele pagina’s te vatten, maar als je de voetsporen van deze gids treedt beland je op een aantal locaties waar je van enkele voorbeelden van dit heerlijke vocht kan genieten.

Rome is een heerlijke stad, met deze gids erbij wordt ze nog veel heerlijker.

op voorraad

Extra informatie

Auteur

Sara Manuelli

ISBN

90-6611-972-1

Type

Paperback

Bladzijden

160

Recensent

robert

Taal

Nederlands

Uitgeverij

<a href='http://www.inmerc.nl/'>INMERC</a&gt;