Lekker Hasselt, Stad Van 101 Smaken

0 out of 5

24,95

In Hasselt is “smaak” op velerlei wijzen aanwezig. Lekker eten en drinken, dat het thema is van deze uitgave, is daarvan een belangrijk aspect. De auteur biedt hier een menu van 22 gangen aan, geïllustreerd met mooie foto’s van Roos Mestdagh, dat een aantal boeiende en lekkere facetten van de Hasseltse gastronomie voorstelt.
 
Met een reeks van 22 thema’s als leidraad maakt de auteur een gastronomische tocht langs een uitgebreide reeks horecazaken in de hoofdstad van de smaak. Soms tracht hij de chefs een geheim te ontfutselen, elders kijkt hij diep in de kookpotten, dan weer omschrijft hij de sfeer of hij doet een boekje open over echte Hasseltse jenever.
 
Alhoewel er enkele recepten zijn in opgenomen is dit geen helemaal kookboek. Deze uitgave is evenmin een commerciële restaurantgids maar eerder een reis langs restaurants, terrasjes, togen en andere plaatsen waar lekker eten en of drinken belangrijk zijn. Hasselt, toch niet meteen een grote stad, kan de bezoeker een geraffineerd smakenpalet bieden op een eerder beperkte oppervlakte. Daarbij is niet alleen de variatie van belang maar ook en vooral de kwaliteit aan een betaalbare prijs.
 
Auteur Roger Ulburghs maakt van dit boek over de smaakvolle Hasseltse culinaire rijkdom een uiterst prettige en afwisselende kennismaking. Uit proefondervindelijke ervaring mag ik daarbij getuigen dat hij geenszins overdrijft. Met deze uitgave stelt hij een lekkere stad op een vlot leesbare en boeiende wijze in de kijker.

op voorraad

Extra informatie

Auteur

Roger Ulburghs

ISBN

905720262X

Type

Andere

Bladzijden

160

Recensent

robert

Taal

Nederlands

Uitgeverij

<a href='http://www.bmp.be'>BMP</a&gt;

Distributeur

<a href='http://www.libridis.be'>Libridis</a&gt;