Route De Vin

0 out of 5

24,95

Oz Clarke, een gewaardeerd schrijven van artikels en boeken over wijn, en James May, presentator vban het televisieprogramma “Top Gear” trekken samen een maand lang door Frankrijk in een Jaguar, op zoek heerlijke en minder heerlijke wijnen. De smaken van beide heren verschillen overduidelijk en dat leidt tot komische commentaren.
 
Samen bezoeken de beide heren de belangrijkste wijnregio’s. Meestal hanteert Oz Clarke de pen en informeert de lezers over wat er specifiek is aan de wijnen van de betrokken regio’s, bij welke spijzen bepaaldse wijnen passen en over hoe de wijnclassificatie ongeveer in elkaar zit. Het is vooral bij het proeven dat beide heren totaal verschillende meningen formuleren. Oz Clarke omschrijft zijn oordeel zoals je dat van een wijnkenner mag verwachten. James May, wiens kennis van en gevoel voor wijn zich ver onder het nulpunt situeert, gaat vaak te keer met een woordenschat die je in wijnmiddens nooit zult horen. Hij heeft het onder meer over wijn die haarlak of benzine bevat, maar soms ook kauwgum of oceaanwindnonsens. Elders heeft hij dan weer over wijn die hem doet denken aan het einde van een nachtje stappen.
 
Af en toe levert James May ook commentaar over toestanden en gebruiken die in de wijnbranche heersen. Hij heeft duidelijk geen hoge pet van op van sommige vastgeroeste toestanden en heilige wijnhuisjes.
 
Prettig boek, waaruit ook nog een en ander op te steken valt. De lezer krijgt ook diverse aanwijzingen voor wijnvakanties en –routes, weliswaar zonder de Jaguar op de cover.

op voorraad

Extra informatie

Auteur

Oz Clarke, James May

ISBN

9789043910989

Type

Hardback

Bladzijden

224

Recensent

robert

Taal

Nederlands

Uitgeverij

<a href='http://www.tirionuitgevers.nl'>Tirion</a&gt;

Distributeur

<a href='http://www.veenboschenkeuning.nl'>VBK</a&gt;