De Smaak Van De Belgen

0 out of 5

34,95

In “De smaak van de Belgen” vind je 150 culinaire producten die sinds mensenheugenis deel uitmaken van onze dagelijkse eetgewoonten: Chokotoffs, Nic-nac’s, filet americain, Stella, mosselen, babelutten, Jupiler, Kwatta choco, Orval, witloof in hesp, eclairs, Hervekaas, paling in ’t groen, stoofvlees enz. Met het boek maak je als het ware een reis van noord naar zuid door ons land met zijn grote gastronomische verscheidenheid. Het boek is rijkelijk geïllustreerd en doorspekt met anekdotes en humor.


 


Verwacht geen thematische indeling, de onderwerpen worden kriskras na elkaar opgesomd. Soms wordt de bereidingswijze toegelicht, maar meestal krijg je een melange van wetenswaardigheden die de geschiedenis, de herkomst en de ingrediënten van de producten verklaren. Wil je op naam zoeken dan kan dat perfect in de index achteraan in het boek. De teksten zijn op een ludieke wijze geschreven. Hier en daar zul je zeker eigen ervaringen tegenkomen; eten en drinken zijn nu eenmaal ingeprent in ons collectief geheugen. De talrijke foto’s, van fotograaf Sven Laurent, maken er tevens een prettig kijkboek van. De combinatie van de foto’s en de hardcover geeft het boek een luxueuze indruk.

op voorraad

Extra informatie

Auteur

Eric Boschman & Nathalie Derny

ISBN

9020968785

Type

Hardback

Bladzijden

160

Recensent

andre

Taal

Nederlands

Uitgeverij

<a href='http://www.lannoo.be/toerisme'>Lannoo</a&gt;