Pasta Secca

0 out of 5

18,95

Naar analogie van de slagzin “met de trein is het altijd een beetje reizen” kun je ook spreken van “in de keuken is het altijd een beetje reizen”. Steeds meer exotische gerechten vinden hun weg naar onze tafels. De Italiaanse keuken is hier reeds langer bekend, maar een tripje naar het zonnige Napels is niet te versmaden.

In het boek laat de Napolitaanse Alba Pezone je kennismaken met zeven chef-koks die de deur van hun keuken openen om het geheim van hun favoriete recepten te verklappen. Deze erkende chefs spreken allen met veel respect over pasta, omdat ze weten dat je voor de bereiding ervan nauwkeurig en veeleisend moet zijn. Nauwkeurig voor wat de kooktijd betreft en veeleisend voor de kwaliteit.

In het boek vind je 40 recepten die de pastagerechten van deze chef-koks binnen ieders bereik brengen. Veel recepten zijn eenvoudig te bereiden, voor andere zul je even op zoek moeten naar de voorgestelde ingrediënten. Enig creativiteit is geboden, pasta is zeer gewillig en laat zich op vele manieren combineren.

Alba Penzone is culinair journaliste en beperkt zich niet tot het klakkeloos overschrijven van recepten. Voor je aan het koken toekomt laat ze je uitgebreid kennismaken met de verschillende pastasoorten, de fabricatie ervan en de uiteindelijke bereiding. Vervolgens worden de chef-koks voorgesteld, waarna de eigenlijke bereidingen aan bod komen. Het boek is rijkelijk geïllustreerd met afbeeldingen van de te gebruiken ingrediënten en het uiteindelijke resultaat.

Voor de vormgeving is geopteerd voor groot formaat (18,5 x 28,5 cm). De covers hebben brede flappen waarop je nota’s of losbladige recepten kwijt kunt. Het nadeel van het boek is dat het niet open blijft liggen, toch een vereiste voor een kookboek.

op voorraad

Extra informatie

Auteur

Alba Pezone

ISBN

9043908979

Type

Paperback

Bladzijden

160

Recensent

andre

Taal

Nederlands

Uitgeverij

<a href='http://www.tirionuitgevers.nl'>Tirion</a&gt;

Distributeur

<a href='http://www.veenboschenkeuning.nl'>VBK</a&gt;