Koken In Oorlogstijd

0 out of 5

12,50

Creatief koken is een term die vandaag wel vaker uit de kast gehaald wordt, maar datzelfde concept was ook al tijdens de Tweede Wereldoorlog al van toepassing. Alleen werd er toen creatief gekookt uit bittere noodzaak. De keuze aan ingrediënten beschikbaar in de schapraai of in de tuin was bijzonder mager en armzalig.
Ondanks de beperkte keuze aan ingrediënten slaagden onze ouders en grootouders er toch in om lekkere en voedzame gerechten op tafel te brengen. Blader even mee in het kookschriftje van toen. De toenmalige keuken kan best geïllustreerd aan de hand van het concept “Eten uit de pan van gisteren”, iets dat toen eigenlijk bijna “dagelijkse kost” was. 
Wat gedacht van Karnemelkpudding, Spekkoek, Kruidkoekjes, Groentebeignets of Restkroketten? Proef eens! Oorlogskeuken was nog niet zo slecht!
  

op voorraad

Extra informatie

Auteur

Manon Henzen

ISBN

9789492821065

Type

Hardback

Bladzijden

80

Recensent

robert

Taal

Nederlands

Uitgeverij

<a href='http://www.uitgeverijhetzwarteschaap.nl'>Uitgeverij Het Zwarte Schaap</a>