Herfst In Piemonte

0 out of 5

32,50

Piemonte is –gelukkig maar- niet de meest overlopen streek van Italië. Van de lokale gastronomie heb je beslist al geproefd, al besefte je het misschien niet altijd. Voorliggende uitgave combineert informatie en beelden van deze mooie regio met die van de heerlijke lokale keuken.
 
Voor veel vakantiegangers is de ontdekking van de lokale keuken iets vanzelfsprekend, dat gewoon bij de vakantie hoort. Dit prachtige boek bezorgt je niet alleen achtergrondinformatie over geschiedenis, lekker eten, drank en de regio, je krijgt bovendien een resem recepten van heerlijke Piemontese gerechten. Het lijkt me goed doenbaar, vaak zelfs voor een beginneling, om die gerechten ook thuis op tafel te toveren. Wat dacht je bijvoorbeld van: Acciughe al Verde (ansjovis met groene saus), Minestrone alla Piemontese, Brasato al Barolo (gestoofd rundvlees met Barolo), Uova alla Diavola (duivelse eieren), …? Moeilijk aan te weerstaan, denk ik zo. Piemonte is bovendien de bakermat van de slow food beweging, een bijkomende reden om extra te genieten van wat de lokale gastronomie te bieden heeft.
 
Naast de beschrijving en de receptuur zijn er ook nog de talrijke prachtige foto’s die je doen uitkijken, zelfs watertanden, naar Piemonte en wat de regio te bieden heeft aan heerlijks voor genieters. De auteur zorgt ook voor kennismaking met vloeibaar lekkers zoals de Barolo en Barbela wijnen. Wie liever eerst ter plekke gaat proeven ontdekt een pak lekkere adresjes.
 
Deze prachtige uitgave is werkelijk Piemonte ten volle. Schitterende kennismaking met de lekkerste en mooiste aspecten van de streek.

op voorraad

Extra informatie

Auteur

Manuela Darling-Gansser

ISBN

9789043910439

Type

Hardback

Bladzijden

244

Recensent

robert

Taal

Nederlands

Uitgeverij

<a href='http://www.tirionuitgevers.nl'>Tirion</a&gt;

Distributeur

<a href='http://www.vbku.be'>VBK</a&gt;