Österreich – Kulinarisch Reisen

0 out of 5

13,40

De natuurlijke hindernissen in het landschap, de samenstelling van de bodem en de aard van de activiteiten die er beoefend werden droegen bij tot de verscheidenheid van de Oostenrijkse keuken. Daarnaast waren de regio’s door hun ligging meer of minder toegankelijk voor invloeden van buitenaf.


 


Na de bij deze uitgever gebruikelijke “highlights” overloopt de auteur de belangrijkste vaste en vloeibare ingrediënten die de Oostenrijkse keuken maken tot wat ze vandaag is. In de volgende hoofdstukken wordt telkens kort de typische eigenheid van de keuken in elk van de Länder geschetst, gevolgd door een beschrijving van een reeks restaurants, Jausenstations en andere horecazaken waar het lekker eten is. Een kleurencode geeft hier de prijscategorie aan terwijl kaartjes ervoor zorgen dat je deze eetgelegenheden kunt lokaliseren. Tussendoor worden recepten van enkele streekspecialiteiten opgenomen.


 


Achteraan vindt de lezer een erg nuttig verklarend culinair woordenboekje. In een of twee zinnen worden typische gerechten nader verklaard. Hier kom je aan de weet wat voor lekkers op tafel komt als je een “Kaiserschmarren”, een “Frittatensuppe” of een “Mohr im Hemd” bestelt. Aanvullend is er een woordenboekje dat de onderscheiden Duitse en equivalente Oostenrijkse woorden aangeeft voor ingrediënten en gerechten. De twee registers achteraan zijn op basis van de plaatsnamen en de horecazaken zodat je gemakkelijk een geschikte eet- of drankgelegenheid kan selecteren.


 


Met deze gids bij de hand kun je met gerust gemoed gaan tafelen in Oostenrijk. Je weet waar je moet gaan om wat lekkers voorgeschoteld te krijgen en bovendien vermindert het risico dat je gastronomische flaters maakt.

op voorraad

Extra informatie

Auteur

Katharina Kunz

ISBN

9783829709064

Type

Andere

Bladzijden

280

Recensent

robert

Taal

Duits

Uitgeverij

<a href='http://www.mairdumont.com'>MairDumont</a&gt;