De Turkse Keuken

0 out of 5

16,95

Net zoals het land zelf vormt ook de Turkse keuken een brug tussen Europa en Azië. Door zijn ligging aan de Middellandse Zee en zijn eeuwenlange geschiedenis van veroveringen en uitgebreide handelscontacten onderging de Turkse keuken allerhande invloeden. De hedendaagse Turkse keuken is vooral een combinatie van de oude Anatolische tradities en de verfijnde Osmaanse gerechten.
 
Deze rijkelijk geïllustreerde uitgave de het klassieke indeling van gastronomische reisboeken:, maar met eigen accenten: mezes, soepen, groentegerechten, vleesgerechten, visgerechten, zoetigheden, enz … Elk van deze hoofdstukken beginnen met een interessante kennismaking met de meest bepalende ingrediënten en de geschiedenis ervan. Pas daarna komen de recepten aan bod.
 
Uiteraard maak je kennis met een aantal klassiekers uit de Turkse keuken, maar zelfs de meest fervente liefhebbers van de Turkse keuken, zoals die in onze contreien geserveerd wordt, zal opkijken van de grote variatie ervan en de originele combinaties. Wat dacht je van geroerbakte spinazie met krenten, pijnboompitten en yoghurt, granaatappelsoep, gekarameliseerde champignons met piment, kaneelviskoekjes of gepocheerde abrikozen met buffelroom?
 
De auteur geeft van elk van de 75 recepten een overzichtelijke en duidelijke beschrijving, zodat iedere iet of wat keukenpiet er moet kunnen in slagen deze Turkse heerlijkheden zelf te bereiden en te serveren. En als een bepaald gerecht echt niet lukt is dat misschien een goede aanleiding om eens langs te lopen bij mensen met Turkse achtergrond? Behalve uitleg over de Turkse keuken krijg je wellicht ook een warm welkom.
 
Prima kookboek over een heerlijke keuken!

op voorraad

Extra informatie

Auteur

Ghillie Başan

ISBN

9059203852

Type

Hardback

Bladzijden

262

Recensent

robert

Taal

Nederlands

Uitgeverij

<a href='http://www.veltman-uitgevers.nl'>Veltman Uitgevers</a>

Distributeur

<a href='http://www.agorabooks.com'>Agora Uitgeverscentrum</a>