Voltooid Verleden

0 out of 5

19,95

Stel je een klein dorpje voor in Cornwall… en daarbij de zeer mooie plaatselijke, rijke ondernemersdochter.  Plaats naast haar een jongen van gewone komaf.  Voeg er verliefdheid aan toe, vooral van de mannelijke zijde. Niets wat hem gevraagd wordt door het meisje of haar familie zal hem teveel zijn.  En je bent vertrokken voor een klassiek verhaal tussen de gewone man en de ‘hogere’ regionen.

Jonathan Kellaway, het kneusje van dienst, krijgt de opdracht van zijn patron Wren, een industrieel in porseleinaarde, om verdwenen familiedocumenten op te sporen.  Deze zoektocht leidt Jonathan naar geheimen uit 1945 en gebeurtenissen uit 1968, 1984 en het heden. Was Oliver, zijn jeudvriend en stiefzoon van zijn patron Wren, veertig jaar geleden vermoord of was het zelfmoord?  Tijdens deze zoektocht vallen er nog slachtoffers.  Zowel in de familie als daarbuiten.  Dankzij de twee familiestambomen van de familie Wren van 1968 en 2010, die beiden in het boek zijn opgenomen, is het makkelijker om de verhaallijnen en de familistructuur te volgen.

Robert Goddard is gekend voor het trage verloop van zijn verhalen.  Van naadje tot draadje spint hij de belevenissen van zijn actoren uit.  Beetje bij beetje geeft hij de lezer nieuwe (rand)informatie.   Maar in deze thriller is hij écht té traag.  Halverwege het boek worden de gebeurtenissen te langzaam uitgesponnen en blijven de zaken tergend traag aanslepen.  Dit leidt tot ergernissen bij het lezen.  Met ietsje meer vaart in het verhaal had ik uitgekeken naar een nieuw boek van deze schrijver. Maar nu niet …

Category: Zondagsboeken Tag:

op voorraad

Extra informatie

Auteur

Robert Goddard

ISBN

9789024549993

Type

Paperback

Bladzijden

382

Recensent

lieve

Taal

Nederlands

Uitgeverij

<a href='http://www.uitgeverijluitingh.nl'>Luitingh</a&gt;

Distributeur

<a href='http://www.ndcvbk.nl/uitgeverijen/vbkbelgie/'>VBK België</a>