Het Perfecte Reisverhaal

0 out of 5

10,00

Wanneer je terugkomt van een reis wil je daar vaak graag over vertellen tegen collega’s, vrienden of buren, vooral dan wanneer die reis bijzonder mooi, apart of spannend geweest is. Het overtroeven van anderen, die ook een bijzonder reisverhaal hebben, speelt daarin een niet onbelangrijke rol.
 
Joep van Deudekom, cabaretier en tekstschrijver, geeft in dit leuke boekje een pak tips mee over hoe je een dergelijk bijzonder reisverhaal best aan de man brengt en illustreert dat met een resem ongewone en  opvallende eigen reisbelevenissen. Je kunt het zo vreemd niet bedenken of de brave man lijkt het meegemaakt te hebben.
 
Anders dan in de klassieke straffe reisverhalen die verteld worden tussen pot en pint bezorgt hij zichzelf geen heldenrol in die gebeurtenissen. Hij moet vaak met enige schaamte toekijken naar wat gebeurt of ondergaat hij de feiten. Misschien is het net daarom dat het boekje zo grappig overkomt: de stoere macho, die de auteur voorgeeft te zijn, komt meer dan eens terecht in de rol van de underdog of de schlemiel die achteraf beschaamd zijn ongelijk moet toegeven.  
 
Het kan beslist geen kwaad dit boekje eens te lezen vooraleer je zelf met straffe verhalen uitpakt.

Category: Zondagsboeken

op voorraad

Extra informatie

Auteur

Joep van Deudekom

ISBN

9789060056790

Type

Paperback

Bladzijden

191

Recensent

robert

Taal

Nederlands

Uitgeverij

<a href='http://www.thomasrap.nl'>Thomas Rap</a>

Distributeur

<a href='http://www.wpgboeken.be'>WPG Uitgevers</a>