Het Uur Van De Rebellen

0 out of 5

18,90

Waar gebeurde feiten, zeg maar een jarenlange bloedige en wreedaardige machtsstrijd, vormen het basismateriaal en het uitgangspunt voor deze nieuwe roman van Lieve Joris. De lezer krijgt zicht van binnen uit op de oorlog tussen aanhangers van Mobutu en Kabila en de strijd die nadien bleef voortduren. Tegelijkertijd bezorgt de auteur je een pak achtergrondinformatie over die bijna-burgeroorlog.
 
De auteur bekijkt die strijd door de ogen en vanuit de gemoedstoestand van Assani, een Tutsi die opgroeide op de Oost-Kongolese hoogvlakten. Zijn identiteit is in belangrijke mate bepalend voor de beslissingen die hij moet nemen en het oorlogskamp dat hij moet kiezen. Je volgt de ontwikkeling die leidt van speels herderskind tot meedogenloze beslisser om het zelfbehoud en soms strijder tegen wil en dank. Al lezend stel je vast wat een oorlog kan aanrichten met kleine en grote mensen.
 
Dit boek, beslist niet altijd verheugend om lezen door het verhalen van rauwe feiten, combineert literatuur met niet weg te cijferen realiteit. Voor een beter inzicht in de gebeurtenissen van de laatste decennia in Centraal-Afrika is dit prima werkstuk aanbevolen informatie. De sterke schrijfstijl van Lieve Joris krijg je er bovenop.

Category: Zondagsboeken

op voorraad

Extra informatie

Auteur

Lieve Joris

ISBN

9045700581

Type

Paperback

Bladzijden

256

Recensent

robert

Taal

Nederlands

Uitgeverij

<a href='http://www.augustus.nl'>Augustus</a&gt;

Distributeur

<a href='http://www.houtekiet.com'>Houtekiet</a&gt;