Made In China

0 out of 5

20,00

De veranderingen in China gebeuren in een zeer hoog tempo. Insiders hebben het moeilijk om enigszins een overzicht te behouden van de nieuwe ontwikkelingen. Wat de toekomst zal brengen voor China en wat daarvan de eventuele gevolgen zullen zijn voor de rest van de wereld is bijzonder moeilijk in te schatten.

Om toch enigszins een beeld op te hangen van de ontwikkelingen in het hedendaagse China lieten de beide auteurs een vijftigtal kenners aan het woord, waaronder 37 Chinezen en 13 mensen met grondige kennis van zaken van bij ons. Wat die mensen te vertellen hebben wordt deels bepaald door hun achtergrond, vandaar dat die ook aan bod komt in de gesprekken.

Zoveel mensen, zoveel meningen, zoveel verschillen, kan men stellen. Samen vormen ze een beeld met talloze facetten, weliswaar nog niet altijd even helder. Toch kan de geïnteresseerde lezer een aantal rode draadjes in de verhalen van de geïnterviewden ontdekken. Het is aan hem of haar die draadjes aan elkaar te knopen.

Zijdelings komt ook België even aan bod, zij het dan op een hilarische wijze die ook illustratief is voor de recente politieke zeden. Eén van de Belgische ministers die deel uitmaakte van een officiële delegatie was die van Telecommunicatie. Voordien was hij ook al minister geweest van Onderwijs en van Landbouw. Toen zijn Chinese ambtgenoot hem aansprak over zijn vakgebied telecommunicatie wist de Belgische minister eigenlijk niet waar het over ging …
De gevarieerde interview- en schrijfstijl van de auteurs draagt bij tot een boeiend boek. Het uiteindelijke beeld van het hedendaagse China moet je als lezer zelf boetseren. De beide journalisten dragen daarvoor in ieder geval voldoende, degelijke bouwstenen aan.

Category: Zondagsboeken

op voorraad

Extra informatie

Auteur

Ng Sauw Tjhoi en Marc Vandepitte

ISBN

9064454078

Type

Paperback

Bladzijden

295

Recensent

robert

Taal

Nederlands

Uitgeverij

<a href='http://www.epo.be'>EPO, co-editie met Radio 1</a>

Distributeur

Centraal Boekhuis BV Culemborg & Scholtens