Naar Tibet

0 out of 5

15,00

Boeken over Tibet hebben terecht vaak aandacht voor de landschappelijke pracht van het land, voor de harde communistische bezetting, voor de wat enigmatische figuur van de Dalai Lama, voor het moeilijke reizen door deze niet zo toegankelijke regio en daarnaast ook voor de mystiek die het land, zijn godsdienst en zijn politiek-religieuze leiders uitstralen. Voorliggend boek graaft dieper.
 
De auteur combineert in dit boek zijn eigen reisverhalen met de complexe geschiedenis van Tibet en voegt daar een meer dan behoorlijke scheut politiek inzicht en analyse aan toe. Deze laatste zijn vooral interessant als het gaat om deze bijzonder ingewikkelde relatie tussen China, het Autonoom Gebied Tibet en zijn al dan niet door de Chinese communisten uitverkoren en/of erkende politiek-religieuze leiders. Voor het overige maakt de auteur het duidelijk dat Beijing zich niet al te veel bekommert om het wel en wee van de Tibetaanse bevolking. Wat de buitenwereld denkt van hun optreden in Tibet is al helemaal geen kopzorg voor de communistische machthebbers.
 
Het was niet de bedoeling van de auteur dat dit boek zou lezen als een reisverhaal, al kan de geïnteresseerde lezer wat dat betreft toch veel opsteken. Patrick French wilde vooral inzicht en achtergrondinformatie aanbieden; daarin is hij met brio geslaagd.

Category: Zondagsboeken

op voorraad

Extra informatie

Auteur

Patrick French

ISBN

9789047100102

Type

Paperback

Bladzijden

368

Recensent

robert

Taal

Nederlands

Uitgeverij

<a href='http://www.uitgeverij-eldorado.nl'>Eldorado</a&gt;

Distributeur

<a href='http://www.vbku.be'>VBK</a&gt;