De Fluwelen Bijl

0 out of 5

18,90

In de winter van 1866 worden er in Sint-Petersburg enkele vreemde moorden gepleegd. De procureur wil niets liever dan de zaak zo snel mogelijk klasseren; het gaat toch maar om mensen zonder aanzien. De onderdanige maar volhoudende politie-inspecteur Porfiri Petrovitsj denkt er anders over en probeert op geheel eigen wijze het onderzoek verder te zetten.
 
Tijdens zijn onderzoek en de ontdekking van nog meer vreemde moorden volg je de immer bescheiden inspecteur door het Sint-Petersburg van anderhalve eeuw geleden. Hij bezorgt je misschien wel een goede uitgangspositie voor een verkenning van de hedendaagse stad. Meer nog dan de stad zelf beschrijft de auteur de relaties tussen de politiemensen en het gerechtelijke apparaat onderling. De heersende bureaucratie, de tegenwerking, het gekonkel van de ambtenaren, de gespeelde onderdanigheid en de nauwelijks verholen insubordinatie worden vlijmscherp en met het nodige cynisme in beeld gebracht.
 
Tegelijkertijd krijgt de lezer een beeld voorgeschoteld van het leven bij de “mensen zonder aanzien” in het toenmalige Sint-Petersburg. Vaak leven ze in armoedige huurwoningen die onderverdeeld zijn in huurkamertjes. Porfiri Petrovitsje leid je ook langs groezelige bordelen en smerige kroegen waar je liever geen voet over de drempel zet.
 
Het eindresultaat is niet alleen een thriller met verrassende ontwikkelingen, maar ook een verhaal dat je letterlijk veel leesplezier bezorgt.

Category: Zondagsboeken

op voorraad

Extra informatie

Auteur

R.N. Morris

ISBN

9789023423478

Type

Paperback

Bladzijden

351

Recensent

robert

Taal

Nederlands

Uitgeverij

<a href='http://www.uitgeverijcargo.nl'>Cargo</a&gt;

Distributeur

<a href='http://www.wpgboeken.be'>WPG Uitgevers België</a>