Nieuwe Plantengids Voor Onderweg

0 out of 5

14,95

Ga je op reis en wil je onderweg de planten op naam brengen? Dan kun je in deze Nieuwe Plantengids van Tirion Natuur terecht. Je vindt er meer dan 1150 plantensoorten – inclusief grassen, bomen en struiken – die in Nederland, België en elders in Europa voorkomen. Het bijzondere aan deze gids is de eenvoudige en praktische rangschikking naar de kleur van de bloemen. Op deze wijze kunnen ook leken zich op het botanische pad begeven.


Van elke soort worden de bloeitijd, de hoogte, de kenmerken van het biotoop beschreven. Tevens wordt aangegeven welke soorten wettelijk beschermd zijn. De pagina’s zijn aan de buitenzijde voorzien van een kleurcode wat het snel en gemakkelijk opzoeken mogelijk maakt. Aan de hand van gedetailleerde aqaurellen kun je duidelijk de bouw en de kenmerken van de planten onderscheiden. De determinatie van de verschillende plantensoorten wordt hierdoor een aangename bezigheid.


Niettegenstaande de toevoeging aan de titel “voor onderweg” is deze uitgave nogal omvangrijk. Bijna 500 bladzijden eisen hun tol bij het gewicht en de omvang van het boek. Toch is deze gids veel lichter en handiger om mee te nemen dan de “wetenschappelijke” veldflora’s. De gids sluit af met een register en is voorzien van voor- en achterflappen.


Wegens het 20 jarige jubileum van Tirion Uitgevers wordt deze plantengids te koop aangeboden aan een jubileumprijs, wat een voordeel van 10 euro betekent.

op voorraad

Extra informatie

Auteur

Thomas Schauer & Claus Caspari

ISBN

9052106717

Type

Paperback

Bladzijden

496

Recensent

andre

Taal

Nederlands

Uitgeverij

<a href='http://www.tirionuitgevers.nl'>Tirion Natuur</a>

Distributeur

<a href='http://www.veenboschenkeuning.nl'>VBK</a&gt;