Jippie Naar Frankrijk

0 out of 5

12,95

Jippie is een rugzakje. Samen met een paar kinderen gaat Jippie naar Frankrijk en zet onderweg zijn oren en ogen wijd open, maar hij heeft voor de reis ook veel gestudeerd over Frankrijk zodat hij de kinderen die hem vergezellen en de lezertjes een en ander kan vertellen over dit mooie land met zijn rijke geschiedenis. 

Jippie kijkt onderweg vooral uit naar plekken en weetjes die interessant en leuk kunnen zijn voor kinderen. Omdat je onderweg moet kunnen praten met kinderen die eigenlijk alleen maar Frans kennen zorgt Jippie ook voor toepasselijke zinnetjes om gemakkelijker contact te leggen. Dit mooi en prettig uitgegeven werkje is dus zowel een reisgids als een taalgids.

Toch moet Jippie nog wat meer studeren, want de auteur die de pen vasthoudt heeft hem fouten ingefluisterd, vooral dan als het om de Europese Unie gaat. Op een kaartje staan bijvoorbeeld Noorwegen, IJsland en Zwitserland vermeld als landen van de EU. Onder meer Bulgarije en Roemenië zijn dan weer vergeten. De vlaggen van Oostenrijk en Zwitserland zijn van plaats verwisseld. Joegoslavië en Tjechoslowakije zijn op dit toch wel heel oude kaartje nog getekend als bestaande landen terwijl ze toch al heel lang gesplitst zijn. Op een andere pagina staat Italië dan weer vermeld als een Franssprekend land.

Leuk en leerrijk boekje, tenminste zolang je de kinderen geen fouten vertelt.

op voorraad

Extra informatie

Auteur

Kitty Van Zanten

ISBN

9789021548869

Type

Paperback

Bladzijden

128

Recensent

robert

Taal

Nederlands

Uitgeverij

<a href='http://www.watenhoe.nl'>Wat & Hoe, Kosmos Uitgevers</a>

Distributeur

<a href='http://www.veenboschenkeuning.nl'>VBK</a&gt;