Londen, Alles Wat Je Altijd Al Wilde Weten

0 out of 5

14,99

Een gids op maat van de jonge reizigers die zichzelf aanprijst met de slagzinnen: “Verboden voor ouders” en “Dit is geen reisgids” zal zeker verwondering wekken. Het is dan ook een uitermate origineel boek met heel wat wetenswaardigheden over Londen en zijn onmiddellijke omgeving. Van het koningshuis tot Jack the Ripper en van de Underground tot het Londen Eye alle topics van de Britse hoofdstad komen op een speelse wijze aan bod.

Het boekje puilt uit van de vele illustraties, met zowel tekeningen als oude en nieuwe foto’s. Daartussen vind je de teksten die blijkbaar met opzet kort zijn gehouden om de aandacht van de jonge lezers vast te houden. Voor wie vlug iets wil opzoeken is achteraan een register opgenomen. Niettegenstaande de overvloed aan mogelijkheden voor de jeugd is het een beetje raar dat er geen specifieke jeugdgebonden evenementen zoals kinderboerderijen, pirateneilanden of pretparken zijn opgenomen.

Een mankementje is het ontbreken van een plattegrond of een overzichtskaart. Laat dit de pret niet derven: het boekje zal zeker van pas komen om het jonge grut rustig te houden bij de heen- of terugreis. Vooral de quizzen in het laatste hoofdstuk kan ze uren spelplezier bezorgen. “Londen, alles wat je altijd al wilde weten” was oorspronkelijk  een uitgave van Lonely Planet en is nu uitgegeven door Lannoo. Het boekje heeft een stevige paperbackcover en kan tegen een stootje.

op voorraad

Extra informatie

Auteur

Klay Lamprell

ISBN

9789020991802

Type

Paperback

Bladzijden

96

Recensent

andre

Taal

Nederlands

Uitgeverij

<a href='http://www.lannoo.com'>Lannoo</a&gt;