Kasteel In Zicht

0 out of 5

17,95

Ondanks games, smartphones en andere minder inspirerende aspecten van de 21ste eeuw zijn er nog altijd massa’s kinderen die dromen van kastelen met donkere gangen, grote feestzalen en kantelen, ontzettend dappere ridders en mooie jonkvrouwen. In voorliggende leerrijke uitgave krijgen al deze jonge dromers extra inspiratie. Bovendien kunnen ze niet alleen in gedachten kastelen bezoeken, maar ook in werkelijkheid. 
Aan de hand van leuke tekeningen en teksten nemen beide auteurs de lezers mee op een boeiende tocht door kastelenwereld. Vooraleer je in een kasteel op bezoek gaat wil je toch weten waar je aan toe bent? Hoe bouw je een kasteel, hoe ziet het eruit, waartoe dient het, waarom is er water bij veel kastelen, wat gebeurt er in de zalen, waar zijn de kerkers, hoe val je een kasteel aan, … Talloze vragen worden beantwoord in woord en beeld.
Vervolgens gaan de jonge lezers op reis naar echte kastelen in Nederland en Vlaanderen, onder meer naar het kasteel van Gaasbeek en naar het Gravensteen in Gent. De auteurs vertellen er honderduit over. En belangrijker nog: wanneer je al die informatie over kastelen verwerkt hebt, mag je ook in een kasteel op bezoek. In dit boek zit immers een cadeaubon voor gratis toegang voor 1 persoon in een van die avontuurlijke kastelen. 
Boeken die aanzetten tot dromen zijn toch heerlijk?
  

op voorraad

Extra informatie

Auteur

Ida Schuurman & Irene Goede

ISBN

9789059567214

Type

Hardback

Bladzijden

105

Recensent

robert

Taal

Nederlands

Uitgeverij

<a href='http://www.fontaineuitgevers.nl'>Fontaine Uitgevers</a>

Distributeur

<a href='http://www.agorabooks.be'>Agora Books</a>