Tequila & Mezcal

0 out of 5

24,99

Als je denkt dat je tequila moet drinken uit een shotglaasje en met zout en citroen bij de hand, dan heb je het volgens de auteurs verkeerd voor. Bovendien zou de kans op stevige hoofdpijn ’s anderendaags flink toenemen. Hoe het wel moet lees je in deze overzichtelijke uitgave. Bovendien maak je kennis met het momenteel nog veel minder populaire mezcal.
Beide geestrijke dranken worden geproduceerd in grotendeels verschillende regio’s, via enigszins uiteenlopende productietechnieken. Hun alcoholgehalte schommelt min of meer tussen dezelfde grenzen: 35 tot 55%.  Het voornaamste verschil zit evenwel in het gewas waaruit de drank bereid wordt. Terwijl voor mezcal een dertigtal agave-soorten mogen gebruikt worden, is voor tequila alleen de zogenaamde blauwe agave toegestaan.
De auteurs maken ons wegwijs in de kenmerken en productietechnieken van beide dranken, maar besteden toch vooral aandacht aan een aantal merken die beschikbaar zijn op de markt. Telkens wordt een prijsindicatie gegeven en wordt vermeld hoe gemakkelijk of moeilijk het betreffende product te vinden is. Uiteraard wordt verteld hoe je tequila moet drinken en je vindt daarnaast ook nog eens de bereidingswijze van 25 cocktails en enkele gerechten. Voor de ware liefhebber is er een lijstje van 16 “must see” tequilabars. Eentje in Brussel, de andere in nabije of verre buitenlanden.
Wil je tequila-adept worden, dan kan je haast niet om deze uitgave heen.
  

op voorraad

Extra informatie

Auteur

Kobe Desmet, Isabel Boons

ISBN

9789401426954

Type

Hardback

Bladzijden

255

Recensent

robert

Taal

Nederlands

Uitgeverij

<a href='http://www.lannoo.com'>Lannoo</a&gt;