Napels Proeven

0 out of 5

24,95

Met Napels proeven haal je een uitzonderlijk kookboek in huis. Uitzonderlijk omdat het geen gewoon receptenboek is. Naast de 45 toegankelijke en ongekunstelde Napelse gerechten is er meer dan voldoende plaats ingeruimd voor de geschiedenis van de regio, een culinaire wandeling en een praktische gids van de Napolitaanse keuken.

In het hoofdstuk “een appetijtelijke wandeling…” neemt de auteur je mee op een stadwandeling langs restaurantjes, pizzatenten en groente- en vismarkten. Onderweg wordt halt gehouden voor de verschillende maaltijden, van ontbijt tot avondmaal met de meest uiteenlopende specifieke Italiaanse ingrediënten.

De recepten staan in volgorde van gebruik: van antipasta tot bibite, een aantal pittige drankjes om de dag mee af te sluiten. Alle recepten zijn redelijk eenvoudig te bereiden en met ingrediënten die ook hier te verkrijgen zijn. Bij elk gerecht wordt naast de ingrediënten en de bereidingswijze ook een paginagrote foto getoond.

Achteraan in het boek worden de beste adresjes opgesomd, zowel in Napels als in enkele van onze grootste steden. Afsluitend vind je nog een lijstje met bibliografische gegevens en enkele memorabele Italiaanse films.

Het hardcover boek is rijkelijk geïllustreerd met sfeervolle foto’s en uitgegeven op glanspapier zodat het in de keuken bestand is tegen een stootje en een spatje.

op voorraad

Extra informatie

Auteur

Philippe Bidaine

ISBN

9789020990430

Type

Hardback

Bladzijden

192

Recensent

andre

Taal

Nederlands

Uitgeverij

<a href='http://www.lannoo.com'>Lannoo</a&gt;