Leven Als God In Rusland

0 out of 5

19,95

In het Westen staat de “datsja” bekend als de plek op de buiten waar de ietwat bemiddelde Rus zich terugtrekt voor het weekend en of de vakantie. Zoiets als een buitenverblijf dus, maar dan op zijn Russisch. Peter d’Hamecourt, al jarenlang correspondent voor de VRT in Rusland, en Julia Klotchkova, culinaire journaliste, voegen een elders tot dusver minder bekende dimensie toe aan de datsja: die van de heerlijke keuken.

In de “datsja-beleving” beperkt “heerlijke keuken” zich niet tot lekker eten. Er om heen beweegt zich ook het ritueel van de voorbereiding: naar de lokale markten gaan om de lekkerste ingrediënten te proeven en te kopen, de sfeer van het Russische buitenleven, de contacten met de dorpelingen en met andere datsja-eigenaars, enz … Een aantal foto’s verduidelijkt de sfeer die niet gemakkelijk in woorden is te vatten.

In hun boek verhalen de beide auteurs op gemoedelijke toon over de keuken-aspecten van de datsja. Uiteraard horen daar ook recepten bij van gerechten waarvoor je in de dorpen de beste ingrediënten vindt en waarvoor je in de datsja meer tijd hebt dan tijdens het hectische stadsleven.

De gemoedelijke toon van het boek roept een datsja-sfeertje op. Nu moet je alleen nog maar aan de slag met de niet zo ingewikkelde recepten om thuis ook een beetje van die sfeer op te roepen.

op voorraad

Extra informatie

Auteur

Peter d'Hamecourt, Julia Klotchkova

ISBN

9789054292722

Type

Paperback

Bladzijden

124

Recensent

robert

Taal

Nederlands

Uitgeverij

<a href='http://www.conserve.nl'>Conserve</a&gt;

Distributeur

<a href='http://www.agorabooks.com'>Agora Uitgeverscentrum</a>