Japan Easy

0 out of 5

24,99

Vooraleer je een aan nieuwe gastronomie begint bestudeer je best even de voor jouw minder gebruikelijke maar hier belangrijke ingrediënten. Behalve rijst zijn dat hier onder meer sojasaus, tofoe, miso, geroosterd sesamzaad, zoetzure gember, etc… Even inwerken is best nuttig. Langzaam kennis en moeilijkheidsgraad opbouwen lijkt wel de regel, want vervolgens zijn de Bijgerechten aan de beurt en vervolgens de zogenaamde Kleine Gerechten. Ja, even de Japanse keuken in de vingers krijgen vooraleer het grotere werk aan te vatten.
Wellicht kijk je al verwachtingsvol uit naar het eerste “grote” werk; dat wordt dan Sushi. Nogal wat liefhebbers lijken nu al tevreden met hun vaardigheden, maar wacht de Grote Gerechten komen er nu aan. Het echte werk, zeg maar. Om dat werk af te ronden duikt er ook nog een hoofdstukje Basissauzen en Smaakmakers op. Had dit niet eerder gekund?Afronden doe je met de hoofdstukken Desserts en Dranken, al had ik dat laatste liever wat uitgebreider gezien.
Regelmatig geeft de auteur de indruk dat het echt niet zo moeilijk is waarmee je bezig bent. Zijn stap-voor-stap aanpak lijkt wel te helpen. Belangrijk is ook dat je onder de hoofding Werkwijze steeds gedegen en ruime informatie krijgt. Wie al enige keukenvaardigheid heeft zal al snel een aantal heerlijke Japanse gerechten op tafel kunnen toveren. De foto’s doen je al het water in de mond krijgen!
  

op voorraad

Extra informatie

Auteur

Tim Anderson

ISBN

9789000361236

Type

Hardback

Bladzijden

222

Recensent

robert

Taal

Nederlands

Uitgeverij

<a href='http://www.unieboekspectrum.nl'>Unieboek Het Spectrum</a>

Distributeur

<a href='http://www.lannoo.be'>Lannoo</a&gt;