Foodie! Kaas

0 out of 5

19,95

“Kaas” is het eerste in een nieuwe reeks boekjes van Lannoo waarin kennis over een bepaald product wordt gepresenteerd. Deze mooi verzorgde uitgave behandelt in een eerste deel op een begrijpelijke wijze de techniek van het kaasmaken. Vervolgens worden een tachtigtal kazen voorgesteld, samen met hun voornaamste karakteristieken (herkomst, vorm, vetgehalte, type, gewicht en aard van de gebruikte melk. Tussen beide belangrijke hoofdstukken in bevat dit boekje een beknopt lexicon met een aantal vaktermen.
 
De beschreven kazen zijn zeer divers van aard, sommige zijn echte klassiekers, andere zijn minder bekend of zijn zelfs ontdekkingen eenmaal je ze geproefd hebt. Allemaal zijn ze West-Europees van oorsprong: Franse kazen natuurlijk, maar verder ook Zwitserse, Spaanse, Hollandse, Italiaanse, Portugese en ook Vlaamse en Waalse kazen. Behalve de reeds vermelde karakteristieken wordt bij elke kaas een beknopte bereidingswijze vermeld en worden het uitzicht en de smaak beschreven. Regelmatig is er ook aandacht voor de producent van de betrokken kaas. Bij de ontdekkingen moet zeker de “Bio Bleu” van kaasmakerij Hinkelspel uit Gent genoteerd worden evenals de West-Vlaamse Keiemtaler.
 
Elk van de beschreven kazen wordt getoond op een geslaagde foto van culinaire fotograaf Heikki Verdurme. De beschrijvingen van de kazen zijn van Michel Van Tricht, professioneel affineur (rijpingsdeskundige). Ze brengen je het water in de mond, om de kazen te proeven, maar sporen je ook aan dit begrijpelijk geschreven, lekkere boekje in huis te halen en naast de kaasplank te leggen bij een volgende kaasproeverij.

op voorraad

Extra informatie

Auteur

Michel Van Tricht (tekst: Dominique Wynter)

ISBN

9789020968255

Type

Hardback

Bladzijden

240

Recensent

robert

Taal

Nederlands

Uitgeverij

<a href='http://www.lannoo.com'>Lannoo</a&gt;