Arabia

0 out of 5

29,95

Hetgeen de mensen in de Arabische of in de door Arabieren beïnvloede wereld gemeenschappelijk hebben is in de eerste plaats de taal, stellen de auteurs, en niet de religie of de plaats waar ze wonen. Overal waar ze rond reisden in hun ‘Arabia’ gingen ze in de eerste plaats op zoek naar wat er op tafel komt.

“Eten” en alles wat daarmee samengaat is inderdaad een brug tussen culturen, een ideale mogelijkheid om elkaars culturen te ontdekken. Iedereen kan dat thuis, in zijn eigen buurt doen. De beide auteurs besloten evenwel in de verschillende regio’s rond de Middellandse zee in de kookpotten te gaan snuisteren.

Het resultaat van hun gastronomische zoektocht laat je in eerste instantie toe om zelf aan de slag te gaan om al het lekkers te bereiden dat er genieten valt in die mediterrane Arabische wereld. Al kokend en proevend ontdek je ook de achtergrond of geschiedenis van gerechten en maak je soms kennis met de mensen die het bereiden voor de auteurs.

Eerder dan een reisboek van A naar B en dan verder naar C, is dit een tocht van Mhallabia met mandarijnsiroop naar fruitcouscous, langsheen Kibbeh met pistachenootjes en Saffraancake met abrikozencrème. Een bijzondere en vooral lekkere ontdekkingsreis, met veel keukentips en aangename ontmoetingen, prettig en onderhoudend geschreven bovendien.

op voorraad

Extra informatie

Auteur

Merijn Tol, Nadia Zerouali

ISBN

9789021537795

Type

Hardback

Bladzijden

256

Recensent

robert

Taal

Nederlands

Uitgeverij

<a href='http://www.kosmosuitgevers.nl'>Kosmos Uitgevers</a>

Distributeur

<a href='http://www.vbku.be'>VBK</a&gt;