Andina, Het Hart Van De Peruaanse Keuken

0 out of 5

24,99

Het woord Andina staat voor “afkomstig uit de Andes”, maar verwijst zowel naar een vrouw, een gerecht als een ingrediënt. Deze drie facetten bepaalden de gastronomische visie van Antonio Morales, die nu over een aantal restaurants in Londen beschikt. De vrouwen die hier achter “Andina” schuil gaan zijn vooral de moeder, de grootmoeder en de oudtantes van de auteur. Zij hebben hun kennis over de “cucina Andina”, de keuken van de Andes, overgedragen op hem.
Antonio Morales wijst erop dat de keuken van de Andes altijd perfect gebalanceerd en seizoensgebonden is. Deze principes vind je ook terug in deze smakelijk ogende uitgave. De keuken van de Andes is er eentje die zowel steunt op eeuwenoude ingrediënten als op recentere invloeden, die aanspoelden op de kusten, meegebracht als ze waren door “veroveraars” allerhande.
Een klein greep uit de gerechten om je een idee te geven van wat je mag verwachten op tafel: Amarillobommetjes, Ceviche van zeebaars, goudbessen en avocado, Krokant konijn, Geroosterd speenvarken, Langzaam gegaarde lamsschenkel en chocolade, Paddenstoelen-tuinbonensoep, Gekonfijte vijgen met vanilleroom, Hooglandaperitief, … Meer dan 100 gerechten… Af en toe is het even zoeken naar een ingrediënt, maar zelfs als je dat niet vindt is er wel een creatieve oplossing.
Ongebruikelijk, maar leuk, is dat deze kennismaking met de keuken van de Andes afsluit met een resem verhalen uit die regio. Verhalen vertellen en lekker eten, dat gaat toch samen?
  

op voorraad

Extra informatie

Auteur

Martin Morales

ISBN

9789059568433

Type

Hardback

Bladzijden

272

Recensent

robert

Taal

Nederlands

Uitgeverij

<a href='http://www.fontaineuitgevers.nl'>Fontaine Uitgevers</a>

Distributeur

<a href='http://www.agorabooks.be'>Agora Books</a>