Rv4 Herve – Fagnes

0 out of 5

7,00

Bij Rando-Vélo, de Waalse zustervereniging van de Vlaamse LF-werkgroep van Grote Routepaden, verscheen zopas de nieuwe topogids van de RV4. Omdat bewegwijzerde fietsroutes eerder zeldzaam zijn in deze regio zal hij zeker op gejuich onthaald worden. Met deze topogids kun je alvast de mooie regio’s zoals Herve en de Hoge Venen in de provincie Luik ontdekken. Deze routes brengen je ook over de grens bij de buren in Vlaanderen, Nederland en Duitsland.
 
Het hoofdtraject loopt van Luik via Herve, Thimister, Eupen, Bütgenbach naar het Duitse Frauenkron en heeft een lengte van 107 km. De varianten of verbindingen hebben drieledige nummers: de 401 verbindt Thimister met Aken (29,8 km), de 402 loopt van Eupen naar Aken
(21,3 km), de 408 brengt je van Noir Tier (Robertville) naar Waimes (6,3 km) en de 411loopt van Sint-Martens-Voeren naar Sippenaken (12,7 km).
 
De gids bestaat uit een losbladig fichesysteem dat in een verzamelmap kan geborgen worden. Op deze wijze moet je enkel de kaartjes meenemen die je onderweg nodig hebt. Op de fiches worden naast de gedetailleerde routebeschrijving ook de afgelegde afstand en de horeca vermeld. De route wordt in beide richtingen beschreven. De 17 topografische kaartjes van het NGI hebben een schaal van 1:50.000. De bewegwijzering bestaat uit het gedeponeerde systeem van geelblauwe tekens.
 
De opbergmap kun je apart aanschaffen, ze bevat een volledige voorstelling van Rando Vélo en een plastic mapje om de fiches op te bergen. Voor meer informatie over RV en de manier van bestellen kan je op de RV-website terecht.

Category: Fietsgidsen

op voorraad

Extra informatie

Auteur

Diverse

Type

Andere

Bladzijden

60

Recensent

andre

Taal

Frans

Uitgeverij

<a href='http://www.randovelo.org'>Rando-Vélo</a&gt;