Rando Velo Rv6

0 out of 5

8,38

De Rando Vélo 6 – kortweg RV6 genoemd – topogids is de zevende op rij die verschijnt in de Rando Véloverzameling van de lange afstandsfietsroutes in Wallonië. De RV6 – Picardie – Ardennes is een 330 km lange fietsroute die het Henegouwse Doornik met Wiltz in het Groothertogdom Luxemburg verbindt. Ze doorkruist pittoreske delen van de provincies Henegouwen, Namen en Luxemburg.

De route en de topogids kwamen tot stand dank zij de samenwerking van RV, Nationaal Geografisch Instituut (NGI), Les Auberges de Jeunesse, Gîtes d’Etape en Wallonie, het Ministère wallon de l’Equipement et du Transports en het Commissariat général au Tourisme de la Région wallonne.

De gids bestaat uit een losbladig fichesysteem dat in een verzamelmap kan geborgen worden. Op deze wijze moet je enkel de kaartjes meenemen die je onderweg nodig hebt. Op de fiches worden naast de gedetailleerde routebeschrijving ook de afgelegde afstand en de horeca vermeld. De 28 topografische kaartjes van het NGI hebben een schaal van 1:50.000. Voor de trajecten werd zoveel mogelijk gebruik gemaakt van RAVeL-paden. De bewegwijzering bestaat uit het gedeponeerde systeem van geelblauwe tekens.

De opbergmap bevat een volledige voorstelling van Rando Vélo en een plastic mapje om de fiches op te bergen. Voor meer informatie over RV en de manier van bestellen kan je op de RV-website terecht.

Category: Fietsgidsen

op voorraad

Extra informatie

Type

Andere

Recensent

andre

Taal

Nederlands

Uitgeverij

<a href='http://www.groteroutepaden.be/'>Grote Routepaden </a>

Distributeur

<a href='http://randovelo.org/nl/'>Rando Vélo </a>