Fietsen Over Jaagpaden En Oude Spoorwegen

0 out of 5

14,95

Tien jaar na de eerste uitgave kwam deze uitgebreide en verbeterde editie van “Fietsen over jaagpaden …” van de pers. Hij bevat tien nagelnieuwe tochten. Tien “oude” routes werden volledig nagezien en waar nodig aangepast. Ondertussen heeft ook Lannoo niet stilgezeten. De covers van de “Dicht-bij-huisgidsen” mogen er nog hetzelfde uitzien, binnenin heeft een ware omwenteling plaatsgevonden. Eigen aan de nieuwe huisstijl zijn de gekleurde kaarten, zowel voor de overzicht- als voor de detailkaarten. Vooral de vele kleurenfoto’s komen goed tot hun recht.

De fietsroutes hebben een lengte die varieert tussen 35 en 70 km. Ze zijn bedoeld als daguitstap, daarvoor geeft de auteur een lijst met favoriete halteplaatsen waar je van een natje en een droogje kunt genieten. Een aantal routes kan tot meerdaagse tochten worden samengevoegd.

Je wordt niet zomaar op pad gestuurd, de eerste hoofdstukjes staan in het teken van de geschiedenis van de jaagpaden en de spoorwegen, de voorbereiding op de tochten, en de normen die de fietsvriendelijke horeca moet hanteren om het logo te mogen voeren.

Doordat er ondertussen in gans Vlaanderen fietsnetwerken met knooppunten zijn verschenen en er veelal langs rechtlijnige trajecten naast rivieren, kanalen of spoorwegbeddingen wordt gefietst kunnen omslachtige wegbeschrijvingen tot een minimum beperkt worden. Hierdoor komt er voor de auteur meer ruimte vrij om natuurbeschrijvingen, anekdotes en andere prettig lezende teksten in te lassen.

Category: Fietsgidsen

op voorraad

Extra informatie

Auteur

Ward Van Loock

ISBN

90 209 6007 5

Type

Paperback

Bladzijden

175

Recensent

andre

Taal

Nederlands

Uitgeverij

<a href='http://www.lannoo.be/'>Lannoo</a&gt;