De Sirenen Van Bagdad

0 out of 5

19,90

Wat brengt een doodgewone, brave jongeman van de Iraakse boerenbuiten ertoe om te gaan moorden in Bagdad? Er kunnen tal van beweegredenen zijn: haat tegen de brutale bezetters uit de USA, godsdienstig fanatisme, wraakgevoelens om doden in de familiekring en onder kennissen, … Maar er zijn er nog andere die veel indringender zijn.
 
De hoofdfiguur wordt los gerukt van zijn armoedig maar vredig leven in zijn dorp en maakt een moeizame reis naar de grootstad Bagdad. Daar verdwijnt hij als het ware in de anonieme massa tot zij die van zijn diensten willen gebruik maken hem weten te vinden. Tussentijds verhaalt de ik-figuur over de gebeurtenissen in zijn land en de rol die de Amerikanen daarin spelen. Tegelijkertijd probeert hij zijn zelfrespect terug te vinden. In zijn ogen is het leven een gokspel, het is de manier waarop je sterft waarmee je tenminste de inzet kan redden…
 
Een reis naar Irak is momenteel geen aanrader, maar een tocht door de gedachtewereld van enkele bewoners kan ook boeiend zijn.

Category: Zondagsboeken

op voorraad

Extra informatie

Auteur

Yasmina Khadra

ISBN

9789045000275

Type

Paperback

Bladzijden

271

Recensent

robert

Taal

Nederlands

Uitgeverij

<a href='http://www.uitgeverijatlas.nl'>Atlas</a&gt;

Distributeur

<a href='http://www.houtekiet.com'>Amstel uitgevers</a>