Met Het Oog Op De Schelde

0 out of 5

16,50

Op de Oosterschelde en Westerschelde zie je dagelijks oceaanreuzen en vrachtschepen allerhande voorbij stomen. De ene wat langzamer en omzichtiger de andere wat sneller en vastberadener. Of zo lijkt het toch. Als toevallige toeschouwer op de wal vraag je je wel eens af hoe ze er steeds weer (of toch bijna) in slagen veilig in Antwerpen, Gent, Vlissingen of een andere nabije haven te geraken.

Dit boek vertelt het verhaal van de Vlaamse en Nederlandse loodsen die ervoor zorgen dat ieder jaar opnieuw weer vele duizenden schepen veilig op hun bestemming geraken. Ze overwinnen daarbij getijden en uiteenlopende weersomstandigheden. De lezer krijgt inzicht in de natuurelementen die moeten overwonnen worden, de leef- en werkomstandigheden van de loodsen en de kneepjes van het vak waardoor ze er telkens weer in slagen het moeilijke traject op de Schelde te overwinnen.

Als je een volgende keer de scheepvaart op de Schelde bekijkt kan je bewondering voor het vakmanschap van de loodsen alleen maar gegroeid zijn als je dit boek las.

op voorraad

Extra informatie

Auteur

Harmen van der Werf

ISBN

90-75703-10-4

Type

Hardback

Bladzijden

112

Recensent

robert

Taal

Nederlands

Uitgeverij

<a href='http://www.versehoeven.com/'>Verse Hoeven </a>