Het Alhambra

0 out of 5

19,90

Het Alhambra is een van de bekendste toeristische trekpleisters in het Spaanse Andalusië. Een plek waarvan men er nooit in geslaagd is om een op feiten gebaseerde geschiedenis te schrijven. Dit boek gaat precies over het geheimzinnige verleden van dit unieke moslimpaleis. Robert Irwin probeert de vele mysteries te ontrafelen. De auteur is hiervoor niet over één nacht ijs gegaan. De literatuurlijst is indrukwekkend, alsook de vele contacten.

Robert Irwin plaatst de geschiedenis van het Alhambra in de tijdsperiode van de Islamitische overheersing. Hij start zijn boek ook met een korte voorstelling van de Islam in Spanje en de bouwwerken die het voortbracht. Je krijgt geen chronologische opbouw van de paleizen te lezen maar wel hoe het er vroeger moet uitgezien hebben en wat er nu gerestaureerd is. Verder in het boek gaat de auteur dan in op thema’s, mythes en verhalen waarbij de Moren uiteraard nooit veraf zijn.

Dit boek is ook zeer praktisch opgevat. Een chronologie van belangrijke data helpen je het geheel in een juist tijdperk te plaatsen. De vele oude en nieuwe foto’s zijn zeer illustratief, een plattegrond ontbreekt ook niet. Er is een literatuurlijst voor wie zich nog meer wil verdiepen. Bovendien zijn er veel bezoektips opgenomen in een apart hoofdstuk.

Toch blijft het een boek voorbehouden voor mensen die geen genoegen nemen met de klassieke reisgidsen en gepassioneerd zijn door dit unieke gebouw, het Alhambra.

op voorraad

Extra informatie

Auteur

Robert Irwin

ISBN

90-450-1127-1

Type

Paperback

Bladzijden

215

Recensent

admingeert

Taal

Nederlands

Uitgeverij

<a href='http://www.boekenwereld.com/'>Atlas</a&gt;

Distributeur

Veen Bosch & Keuning, Wommelgem