Wandelen In Versterkte Steden

0 out of 5

8,00

Het “Netwerk van kleine versterkte historische steden” groepeert 18 steden in West-Vlaanderen, Kent en langs de Opaalkust. Voor West-Vlaanderen horen daar bij: Ieper, Lo, Menen, Nieuwpoort, Oostende en Veurne. De meest interessante en best bekende buitenlandse steden zijn Canterbury, Dover, Folkestone, Boulogne en Calais. Met behulp van Europese steun konden deze steden hun historisch patrimonium restaureren en valoriseren. Via een reeks van uitgestippelde wandelingen kan het grote publiek kennismaken met het erfgoed van die steden.

De samenstelling van dit wandel- en informatiepakket is drieledig. De meest recente publicatie is een (gratis) map met 19 erfgoedwandelingen (18 in de deelnemende steden plus een “Battle of Britain Trail). Voor elk van de wandelingen is er een kaart, een routebeschrijving en een overzicht van de bezienswaardigheden (in de taal van het betrokken land). Telkens worden de hoogtepunten van het lokale erfgoed verkend. Tweede onderdeel van het informatiepakket is een Nederlandstalige Gids (8 euro) waarin via wandelroutes in elk van de steden een overzicht gegeven wordt van hun militaire versterkingen. In het eveneens Nederlandstalige Supplement (gratis) zijn enkele steden opgenomen die later toegetreden zijn tot het Netwerk.

Het geheel vormt een goed geschreven, boeiend en interessant informatiepakket dat uitnodigt tot een bezoek aan deze kleine versterkte steden. Elk hebben ze een eigen verhaal dat bredere belangstelling verdient. Bovendien leer je die steden eens op een andere wijze kennen dan via de klassieke shopping- en horeca-activiteiten.

op voorraad

Extra informatie

Auteur

Diverse

Type

Andere

Bladzijden

148

Recensent

robert

Taal

Nederlands

Uitgeverij

<a href='http://www.fortifications.org/'>Netwerk van versterkte steden</a>