200 Plekken Die Je Echt Gezien Moet Hebben – Brussel

0 out of 5

9,95

Brussel blijft voor de meeste bezoekers telkens een verrassing. Naast de bekende trekpleisters zoals overdekte galerijen, het warandepark of de Grote Markt zijn heel wat onvermoede hoekjes die niet in de onmiddellijke nabijheid van de platgetreden paden liggen. Met deze gids kun je een groot aantal van die bijzondere locaties ontdekken. De bezienswaardigheden zijn alfabetisch gerangschikt volgens gemeente.

Met eerst en vooral de binnenstad Brussel die zelf nog eens onderverdeeld is in hypercentrum en centrum gevolgd door de randgemeenten. Het hypercentrum is de rechthoek die gevormd wordt door de Grote Markt en de Anspachlaan. Het centrum komt ongeveer overeen met de vijfhoekige omtrek van Brussel-stad.
In het boek komen heel wat verschillende aandachtspunten naar voor: architectuur, geschiedenis, schilder- en beeldhouwkunst, groen, gastronomie of gewoon de couleur locale die je zowat over kunt opsnuiven. De auteur heeft zich toegelegd op plaatsen die ook echt te bezoeken zijn.

Bij elk onderwerp vind je de praktische informatie die een bezoek ter plaatse of via het internet mogelijk maakt. Naast de inspirerende teksten is een groot aantal zwart-witfoto’s afgebeeld. Natuurlijk zullen er bij de samenstelling van dit werk hier en daar onderwerpen uit de boot vallen, toch is dit boek een ware caleidoscoop met veel onvermoede invalshoeken. Het boek leest bovendien erg prettig. Het sluit af met een register op onderwerp en locatie.

op voorraad

Extra informatie

Auteur

Guy Verstraeten

ISBN

9789020987645

Type

Paperback

Bladzijden

192

Recensent

andre

Taal

Nederlands

Uitgeverij

<a href='http://www.lannoo.com'>Lannoo</a&gt;