Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis

0 out of 5

24,95

Reizen door de tijd kan bijzonder boeiend zijn en leidt sowieso ook tot reizen over kortere of langere afstanden. Als je in je familiegeschiedenis begint te graven zoek je steeds dieper. Vaak leidt dat er ook toe dat je die graafwerken, die zoektocht buiten eigen dorp of stad moet verder zetten. Zo kan je de eigen familiegeschiedenis situeren tegen de achtergrond van plaats en ruimte. De geschiedenis van je familie en die van de plaats waar ze woonde zijn immers onlosmakelijk met elkaar verbonden.
 
 De auteur neemt ons mee op het lange traject dat leidt tot de opstelling van een stamboom of van een familiegeschiedenis. Hij illustreert die tocht rijkelijk aan de hand van voorbeelden uit zijn eigen familie. Onderweg op die reis in de tijd informeert hij je over mogelijke valkuilen en hindernissen, maar ook over hoe en waar je informatie kan vinden om verder af te dalen of op te klimmen in de familiehistorie.
 
 Dit goed gedocumenteerde boek zal vele amateurs een belangrijke hulp zijn bij hun zoektocht naar hun dichte en verdere voorouders en de plaatsen waar ze leefden. Het genealogische abc achteraan in het boek zorgt waar nodig voor verduidelijking.
 
 Een van de lessen uit dit boek is dat iedereen afstamt van koningen én dieven, als je maar ver genoeg zou kunnen terug gaan in de tijd kom je beiden tegen bij je eigen voorouders. Het is me dan ook niet duidelijk waarom de ene mens hoger in aanzien zou moeten staan dan de andere.

op voorraad

Extra informatie

Auteur

Johan Roelstraete

ISBN

9058263959

Type

Paperback

Bladzijden

292

Recensent

robert

Taal

Nederlands

Uitgeverij

<a href='http://www.davidsfonds.be'>Davidsfonds</a&gt;