14-18 Van Dichtbij

0 out of 5

22,00

Wanneer we reizen, in eigen land of elders, bezoeken, onderzoeken en bekijken we graag de resultaten van andermans zoek- en denkwerk. Waarom zouden we zelf niet aan de slag gaan, bijvoorbeeld in het vooruitzicht van de honderdjarige herdenking van de Eerste Wereldoorlog? Grootschalig onderzoek en bijhorende projecten zijn er voldoende, maar die vreselijke oorlog woedde ook op “kleinere” schaal in jouw dorp of stad.

Een project, een tentoonstelling, een herdenking, enz… moet niet persé over grote, schokkende feiten gaan. Die oorlog liet zich, net als andere, ook voelen op bescheidener schaal: voedselprijzen die de hoogte inschoten, onderwijs en transport die niet meer waren als voorheen, vrij denken en je mening uiten werden sterk beperkt, … Er zijn zoveel facetten aan een oorlog die feller voelbaar zijn op lokaal dan op nationaal of internationaal niveau. Ze zijn evenzeer de moeite van het ontdekken waard en ze genereren bijkomende betrokkenheid.

Voorliggende inspiratiegids toont overvloedig aan hoe breed en of kleinschalig je op lokaal niveau onderzoek kan doen naar de gebeurtenissen van een eeuw gelden. De ideeën voor lokaal onderzoek liggen hier voor ’t grijpen. Het resultaat is voor jezelf een reis terug in de tijd, voor de anderen, de bezoekers, mogelijkheid te over om het eigen verleden te (her)ontdekken.

 

op voorraad

Extra informatie

Auteur

Giselle Nath, Maarten Van Alstein

ISBN

9789033489747

Type

Paperback

Bladzijden

238

Recensent

robert

Taal

Nederlands

Uitgeverij

<a href='http://www.uitgeverijacco.be'>Acco</a&gt;