De Zeven Wereldwonderen Van De Klassieke Oudheid

0 out of 5

17,95

Meer dan tweeduizend jaren geleden waren de mensen al bezig met “lijstjes”. Ze vroegen zich onder meer af wat de belangrijkste bouwwerken waren. Er was nog geen sprake van on-line stemmen of zo, het duurde dus wel even eer er een definitieve lijst met de top 7 opdook. Een aantal bouwwerken haalde de uiteindelijke lijst niet, zoals bijvoorbeeld de stadsmuren van Babylon. Te noteren valt ook dat alle wereldwonderen zich situeren in wat nu Egypte, Turkije en Griekenland is. De “beschaving” in onze contreien was overduidelijk niet van het niveau dat ze kon concurreren met die van het Nabije Oosten en Griekenland. Dit ter attentie van diegenen dat de Westerse cultuur en beschaving het summum zijn.

De auteur beschrijft overzichtelijk alle zeven wereldwonderen, samen met hun achtergrond en hun geschiedenis. Eén van die zeven belangrijkste bouwwerken overleefde meer dan tweeduizend jaar, van enkele andere zijn er nog ruïnes te bezichtigen.

Dit boek, geschreven in een zeer toegankelijke stijl is voorzien van tekeningen en schetsen van de zeven wereldwonderen uit de klassieke oudheid. Mensen die op reis gaan naar die regio kunnen zich ter plekke vergewissen van wat er eventueel nog rest van die indrukwekkende bouwwerken. Voor de thuisblijvers is het boek even interessant. Zelden werd de achtergrond van de zeven wereldwonderen en de wijze waarop ze geselecteerd werden zo duidelijk uit de doeken gedaan.

op voorraad

Extra informatie

Auteur

Paul Jordan

ISBN

90-430-1198-3

Type

Paperback

Bladzijden

150

Recensent

robert

Taal

Nederlands

Uitgeverij

<a href='http://www.pearsoneducation.nl/'>Pearson Education</a>