1177 Voor Christus: Het Einde Van De Beschaving

0 out of 5

21,99

Wat is er dan zo bijzonder aan het jaar 1177 voor Christus dat het einde van de beschaving op de drempel staat? De auteur maakt met zijn lezers een lange reis door het gebied van de Middellandse Zee en ruime omgeving en concentreert zich daarbij op de periode van 3.000 tot 3.500 jaar geleden. Aan de hand van archeologische vondsten, onder meer uit indertijd gezonken schepen, toont hij aan hoe veelvuldig de handelsbetrekkingen waren tussen de volkeren rond die zee. Waren er handelsbetrekkingen, dan waren er uiteraard ook politieke betrekkingen.
Tijdens de tocht door de tijd en over en rond de Middellandse Zee ontmoet je tal van bekende culturen, maar daarnaast waren er ook met naam gekende volkeren van wie geen of nauwelijks een spoor terug te vinden is. De auteur draagt ruimhartig zijn brede kennis ter zake over, maar moet zich af en toe toch ook beperken tot veronderstellingen.
Dat reizen door de tijd, letterlijk, brengt de lezer bij een climax rond het jaar 1177 voor Christus. Toen grepen er een aantal belangrijke gebeurtenissen plaats waarvan de invloed zich nog lang nadien zou laten voelen. Geniet van deze grondige zoektocht die uitmondt in dat welbepaalde jaar! 
  

op voorraad

Extra informatie

Auteur

Eric H. Cline

ISBN

9789026329302

Type

Paperback

Bladzijden

300

Recensent

robert

Taal

Nederlands

Uitgeverij

<a href='http://www.amboanthos.nl'>Ambo Anthos</a>

Distributeur

<a href='http://www.vbku.be'>VBK</a&gt;