(Ant)Arctica

0 out of 5

29,95

De Vlaming Dixie Dansercoer is één van de weinige mensen die geruime tijd doorbracht op de twee poolkappen van de Aarde. Hij kan dus uit ervaring spreken over het leven aldaar, al doet hij dat slechts summier in dit boek. Voor deze uitgave zijn vooral zijn schitterende foto’s van belang.
 
Aan de ene zijde van het boek leidt Dixie Dansercoer je over de Noordpool, aan de andere zijde is hij je gids voor het zo verschillende Zuidpoolgebied. In het midden van het prachtige boek vind je kaarten van Noord- en Zuidpool evenals de bijschriften bij de foto’s. Beide regio’s zijn bedekt met ijs, maar in het eerste geval drijft het, in het tweede geval rust het op een continent. Het is niet onterecht beide ijsmassa’s voor te stellen als de barometers van onze Aarde, vooral dan in het licht van de globale opwarming.
 
Van beide ijsgebieden gaat een grote aantrekkingskracht uit, die door Dixie Dansercoer op schitterende wijze in beeld wordt gebracht. Steeds meer toeristen trekken naar de Zuidpool, maar of dat een goed idee is valt te betwijfelen. Boeken zetten weliswaar aan tot reizen, maar kunnen we voor één keer niet tevreden zijn met de beelden die iemand anders schoot? De schoonheid die de auteur in beeld brengt heeft daardoor wellicht meer kans op overleven.
 
De polen worden hier op een prachtige wijze getoond. Laat ze ons via dit boek van op afstand blijven bekijken.

op voorraad

Extra informatie

Auteur

Dixie Dansercoer

ISBN

9789058264718

Type

Hardback

Bladzijden

126

Recensent

robert

Taal

Nederlands

Uitgeverij

<a href='http://www.davidsfonds.be'>Davidsfonds</a&gt;