100 Mooiste Schatten Van China

0 out of 5

14,95

Op zijn enorme oppervlakte heeft China een schat aan landschappelijke schoonheid en een geweldig aanbod aan architecturaal en cultureel erfgoed. Voor deze uitgave maakte een groep Chinese auteurs en fotografen een selectie van honderd stuks uit het vele moois dat hun land te bieden heeft.


Het vele Chinese fraais werd thematisch ingedeeld: sprookjesachtig mooie landschappen, natuurwonderen, de keizers en wat ervan rest, oude steden, cultureel erfgoed, charmante steden en mooie dorpen. Over ’t algemeen valt de gemaakte keuze erg te waarderen, al moet gezegd dat de selectie voor “charmante steden” niet helemaal overtuigend is. Hoewel het land in zijn eeuwenlange geschiedenis een hoogstaande cultuur kende en schitterende bouwwerken en monumenten voortbracht, wordt die toch nog ruimschoots overtroffen door de verscheidenheid van landschappelijke schoonheid, zoals die in dit boek wordt voorgesteld. Zoals wel vaker moet ook hier de menselijke creativiteit het toch nog afleggen tegen de natuur.


De honderd mooiste Chinese schatten worden hier in woord en beeld voorgesteld. Het is niet eenvoudig dergelijke collectie schoonheid in woorden te vatten zonder al eens in herhaling te vallen of te overdrijven; toch slagen de auteurs daar behoorlijk in. De foto’s zijn mooi tot sprookjesachtig, alleen die van de Verboden Stad vielen me tegen, daar zijn talloze mooiere invalshoeken te bedenken dan de hier gepresenteerde. 


Als kennismaking met het vele moois dat China te bieden heeft is deze uitgave best een meevaller.

op voorraad

Extra informatie

Auteur

diverse

ISBN

9036617995

Type

Hardback

Bladzijden

208

Recensent

robert

Taal

Nederlands

Uitgeverij

<a href='http://www.rebo-publishers.com'>Rebo Productions</a>

Distributeur

Agora Uitgeverscentrum, Erembodegem (Aalst)