Moors

0 out of 5

29,99

Wat in deze lekkere uitgave aan bod komt is de hedendaagse keuken van rond de Middellandse Zee, versterkt met Moorse invloeden. Het eindresultaat, de overheerlijke gerechten en dranken die hier gepresenteerd worden, oogt soms herkenbaar maar kan evenzeer exotisch lijken en smaken. De prima foto’s die al dat lekkers vergezellen dwingen je naar de keuken om aan de slag te gaan en uiteraard te proeven van het eindresultaat.
De gerechten zijn gerangschikt volgens de dagindeling. Je vat dus aan met het ontbijt. Kan je neen zeggen tegen “Gepocheerde eieren met gemarineerde paddenstoelen van de grill met ham”? In de loop van de dag smikkel je onder meer van “Watermeloen met blauwe kaas”, “Tonijntartaar met zure appel, komijn en appelazijn”, “Makreel met zoute druiven” of “Fazant met harissa”. Nadien wachten eventueel nog “Andalusische varkensribben met amandelen en koriander” of bijvoorbeeld “Gebraden eend met venkel en zoetzure groene pruimen”.
Toetjes en drankjes zijn van hetzelfde niveau. Gelukkig legt de auteur degelijk uit hoe je het lekkerste te voorschijn kan toveren. Mjam, zo lekker!
  

op voorraad

Extra informatie

Auteur

Ben Tish

ISBN

9789021572482

Type

Hardback

Bladzijden

302

Recensent

robert

Taal

Nederlands

Uitgeverij

<a href='http://www.kosmosuitgevers.nl'>Kosmos Uitgevers</a>

Distributeur

<a href='http://www.vbku.be'>VBK</a&gt;