Maleisië, Recepten Uit Een Familiekeuken

0 out of 5

25,00

Mijn eerste kennismaking met de Maleise keuken dateert van toen ik de “Tour de Langkawi” (Ronde van Maleisië) mocht volgen. Meer nog dan voor de zwetende renners, het grote verschil tussen rijk en arm of de immer vriendelijk lachende schoolkinderen, had ik oog voor de grote kleurenrijkdom van de Maleise keuken. Iedere maaltijd opnieuw was het buffet een feest voor het oog. En voor de smaakpapillen natuurlijk.
In deze uitgave laat Ping Coombes, een winnares van het programma “Master Chef” op de BBC. Ze wilde het grote publiek laten kennis maken met de keuken van haar geboorteland Maleisië en slaagde daarin met glans. Vergelijk ik de inhoud van dit boek met mijn “live” kennismaking met de Maleise keuken, dan stel ik vast dat de kleurenrijkdom minder nadrukkelijk aanwezig is; wellicht doordat er veel minder aandacht is voor de fruitsoorten die het land te bieden.
De variatie in het aanbod is evenwel veel groter dan ik ter plekke gedurende ruim een week mocht beleven. De kookkunsten van Ping Coombes zijn dan ook van een hoger niveau dan wat hotelkoks en koks van streetfood te bieden hadden. De auteur presenteert op duidelijke wijze een breed gamma aan gerechten, van sambals over ijst en mie naar dranken. En er is zelfs een apart hoofdstuk “Engels eten”, waaronder Europees voedsel wordt bedoeld, maar dan met een Maleise draai.
Ik kan niet wachten om te proeven van de gerechten uit deze smakelijke uitgave!
  

op voorraad

Extra informatie

Auteur

Ping Coombes

ISBN

9789048314652

Type

Hardback

Bladzijden

248

Recensent

robert

Taal

Nederlands

Uitgeverij

<a href='http://www.veltman-uitgevers.nl'>Veltman Uitgevers</a>

Distributeur

<a href='http://www.agorabooks.be'>Agora Books</a>