Lekker Waals. De Smaak Van Het Zuiden.

0 out of 5

27,50

Velen trekken naar het zuiden van België om te genieten van gastronomie en natuur. Dit boek “Lekker Waals. De smaak van het zuiden.” laat je kennismaken met de streekproducten van Wallonië. Daar horen uiteraard de klassiekers bij zoals het bier van Chimay en de kaas van Maredsous. Doch de belangrijkste troef van dit boek zijn de tientallen tips om minder bekende producten te leren kennen. Zo ontdek je algauw dat elke provincie heel wat heerlijks voor zijn bezoekers in petto heeft.

En het hoeft niet allemaal kaas en bier te zijn. In Waals-Brabant is er het Piétrainvlees, mager varkenvlees of zoals de auteur het omschrijft als ‘Varken met vier hammen’. Om het bij vlees te houden vind je in de Gaume de ossensteak als specialiteit. Er is een grote diversiteit in de voorgestelde streekproducten en dat maakt het aangenaam om lezen. Bovendien hangt er steeds wel een verhaal vast aan al dat lekkers. Het water komt je al in de mond door dit boek te lezen.

Het is een luxueuze paperback geworden met dik papier, grote foto’s en een leuke layout. Er gaat veel aandacht naar het praktische: adres, website en waar nodig bezoekersinfo. Een bijzonder restaurant krijgt ook zijn plaats in het boek en dat zorgt ervoor dat je eenvoudig een culinaire daguitstap kunt samenstellen. Een hulp daarbij is de indeling per provincie en de goede indexen voor- en achteraan. De prijs van dit boek is niet goedkoop maar je krijgt waar voor je geld.

op voorraad

Extra informatie

Auteur

Erik Verdonck

ISBN

9789058268495

Type

Paperback

Bladzijden

175

Recensent

admingeert

Taal

Nederlands

Uitgeverij

<a href='http://www.davidsfonds.be'>Davidsfonds</a&gt;