Grote Larousse Gastronomique

0 out of 5

49,95

In 1938 verscheen deze inhoudelijk zeer veelzijdige publicatie voor ’t eerst. Sindsdien zijn er talrijke aangevulde en herwerkte uitgaven geweest, aangepast aan de evoluties in de culinaire wereld. Vergelijk dit inhoudelijk zeer gevarieerde “kookboek” niet met sommige hedendaagse verschijnsels in dat vakgebied. De “auteurs” van de kookboeken die ons vandaag naar het hoofd gegooid worden door diverse TV-zenders hebben soms nauwelijks of geen binding met de culinaire wereld of de kookkunst als zodanig. Deelname aan een TV-kookwedstrijd is voor sommigen vooral een poging om wat voor roem dan ook te verwerven.

Deze wat goedkopere versie van de Grote Larousse Gastronomique verschijnt onder de vorm van 3 paperbacks die samen beschermd worden in een stevige cassette. Als je regelamtig zit te bladeren in een klassiek “kookboek” vergt het wel een beetje aanpassing om in deze uitgave te weg te vinden. Recepten, kooktechnieken, culinaire geschiedenis, weetjes, informatie over ingrediënten, … je vindt het allemaal bij en achter elkaar. In die zin is deze uitgave echt allesomvattend.

In het persbericht bij deze uitgave is er sprake van 1700 foto’s; ik vermoed dat zulks een nulletje teveel is. Anderzijds, foto’s heb je niet echt nodig om te koken, die zijn misschien vooral nodig om sommige uitgave wat meer body te geven.

Voor iedereen die enigszins uit de voeten kan in de keuken biedt deze uitgave een schat aan informatie, sober maar degelijk. Volledigheid mag je evenwel niet verwachten: een eenvoudig gerecht als vleesbrood staat er bijvoorbeeld niet in. Toch een lekker geschenk.

op voorraad

Extra informatie

Auteur

diverse

ISBN

9789086794058

Type

Paperback

Bladzijden

3000

Recensent

robert

Taal

Nederlands

Uitgeverij

<a href='http://www.mediaclub.be'>Roularta Books</a>