Gordon Ramsay’s Pub Food

0 out of 5

29,95

De Engelse gastronomie moge dan niet de allerbeste reputatie hebben, tegen smakelijk bereid “pub food” kan ik moeilijk “neen” zeggen. Een van mijn facorieten is “Ploughman’s Lunch”, maar die duikt jammer genoeg niet op in deze uitgave. Tenzij je dit zou vertalen als “boerenschotel” en daarmee kan je alle kanten op. De beide auteurs richtten in Londen een aantal pubs op waarin ze -naar eigen zeggen- eenvoudige maaltijden serveren tegen eerlijke prijzen. Omdat het niet voor de hand ligt om onder de middag even over en weer te reizen naar Londen voor een lekkere hap, is deze verzorgde uitgave een bruikbaar alternatief.

De auteurs behandelen een breed scala aan gerechten, op ’t eerste zich behoorlijk simpel te bereiden. Er zitten een aantal opvallende combinaties tussen die best verrassend lekker kunnen zijn: oesters met spek, bloedworstsalade met gepocheerd ei, kippensoep met prei en pruimen, in stout gesmoorde runderwangen, … Daarnaast staan er in dit mooi geïllustreerd boek een aantal klassiekers, die je probleemloos op tafel kunt zetten zonder wenkbrauwengefrons: gegrilde kippers, Londense erwtensoep, kerstkalkoen, ribeye met choronsaus, cheddar- en aardappeltaart, lamsstoofpotje, pasteitjes allerhande, enz …

Het geheel is een te waarderen mix van klassiek en verrassend. Met de voorhanden degelijke uitleg moet zelfs een eenvoudige amateurkok erin slagen een Engels sfeertje te creeëren met deze gerechten. Ik kijk er al naar uit.

op voorraad

Extra informatie

Auteur

Gordon Ramsay, Mark Sargeant

ISBN

9789043913164

Type

Hardback

Bladzijden

256

Recensent

robert

Taal

Nederlands

Uitgeverij

<a href='http://www.tirionuitgevers.nl'>Trion Culinair</a>

Distributeur

<a href='http://www.veenboschenkeuning.nl'>VBK</a&gt;