De Smaak Van De Provence

0 out of 5

17,50

“Eten staat centraal in het leven”, dat is de belangrijkste ervaring die de schrijfster opdeed tijdens haar vele lange verblijven in de Provence. Natuurlijk wordt er niet altijd gegeten: het werk in de keuken en de tuin wachten, er moet tijdig geslacht worden, je moet naar winkeltjes en markten, de aankoop van wijn en olijfolie vraagt de nodige tijd, … En tussendoor leer je van andermans gerechten of kookkunst.
 
Georgeanne Brennan, die jaarlijks Californië ruilt voor de Provence, kent –vooral dankzij haar buurvrouwen en vriendinnen- alle finesses van de Provençaalse keuken en het gebeuren daar rond. Ooit kweekte ze zelfs haar eigen geiten om de lekkerste geitenkaasjes te kunnen maken. Decennialang dompelde ze zich regelmatig onder in de Provencaalse levenssfeer om te genieten van het ganse lokale eetgebeuren.
 
In dit boek verhaalt ze haar leven en ervaringen te midden de eetcultuur van de Provence en laat de lezers meegenieten van haar ervaringen en gevoelens daaromtrent. Tussen de verhalen door publiceert ze lokale recepten, die wellicht nergens beter smaken dan daar, maar die toch de moeite waard zijn om ook thuis uit te proberen.
 
Hou je van lekker eten en de gezelligheid daar omheen, dan kan je volop genieten van deze enthousiaste beschrijving van het goede leven in de Provence.

op voorraad

Extra informatie

Auteur

Georgeanne Brennan

ISBN

9789038917856

Type

Paperback

Bladzijden

221

Recensent

robert

Taal

Nederlands

Uitgeverij

<a href='http://www.uitgeverijelmar.nl'>Elmar</a&gt;

Distributeur

<a href='http://www.vanhalewyck.be'>Van Halewyck</a>