Basisboek Thailand

0 out of 5

29,99

Dat de Thaise keuken gesmaakt wordt merk je vaak wel als je een Thais restaurant binnenstapt. En daarnaast zie je ook gelijkaardige gerechten opduiken als streetfood en zelfs in andere restaurants. Waarom niet zelf aan de slag gaan om dat lekkers ook thuis te bereiden. Voorliggende uitgave helpt uitstekend om die stap te zetten.
Zeker wanneer je van plant bent vaker Thais te koken is het belangrijk om de hoofdstukjes over kruiden, specerijen en andere ingrediënten grondig te lezen. Een goed voorbereide chef is er op zijn minst twee waard. Wanneer je netjes van voor naar achteraan leest word je geleidelijk ondergedompeld in deze keuken: eenvoudigere gerechten als salades en fingerfood komen eerst aan de beurt.
Ondertussen zijn je ogen wellicht ook al gewend aan het wat aparte lettertype dat in de titels gebruikt wordt. Leuk voor het Thai-gevoel, maar sommige woorden moest ik toch tweemaal bekijken.
Toch wel handzaam is dat aan ‘curry’s en soepen’ en aan ‘rijst, noedels en bijgerechten’ aparte hoofdstukken zijn voorbehouden. Idem voor het hoofdstuk ‘basisrecepten’, een toch wel belangrijk hoofdstuk, dat een plaatsje meer vooraan verdient. Maar laat het je vooral smaken! De Zoete, krokante spareribs bijvoorbeeld zien er zo lekker uit, net als de Gebraden kip met chilipeper. Waarmee ik meteen ook wil aangeven dat de fotografie zeer geslaagd is: om in te bijten. De recepten zijn bovendien duidelijk beschreven, dus dat Thais koken moet wel lukken, lijkt me.
  

op voorraad

Extra informatie

Auteur

Tom Kime

ISBN

9789023015383

Type

Hardback

Bladzijden

256

Recensent

robert

Taal

Nederlands

Uitgeverij

<a href='http://www.becht-boeken.nl'>Uitgeverij Becht</a>

Distributeur

<a href='http://www.lmbooks.be'>L&M Books</a>