Fietsen Op Romeinse Heirwegen

0 out of 5

16,95

Met deze gids ga je terug in de tijd, toen de Romeinen heirwegen aanlegden voor hun legerverplaatsingen. Hiervoor gebruikten ze de kortste en voordeligste trajecten, rekening houdend met het reliëf en de rivieren. Het boek laat je kennismaken met de “Via Appia van het noorden” met zijn talrijke grafheuvels, monumenten en archeologische opgravingen.

In de gids wordt de volledige route van Boulogne-sur-Mer tot Keulen beschreven. Het traject is verdeeld in negen etappes. Bij elke etappe krijg je een overzichtskaartje, praktische informatie over het wegdek, het routeprofiel, kaarten, logies en bevoorrading. Daarna een gedetailleerde links-rechts wegwijzer, gevolgd door de beschrijving van de fietstocht. Informatieve kaderstukjes en kleurenfoto’s fleuren de teksten op. De detailkaarten van de route zitten achterin het boek. Voor de volledigheid werd ook de routebeschrijving in omgekeerde volgorde opgenomen.
Op bepaalde gedeeltes zijn fietslussen gecreëerd. In combinatie met de heirbaan ontstaan zo één- of meerdaagse tochten in lusvorm, wat de gids eveneens interessant maakt voor korte fietsuitstapjes.

Guy Raskin is redacteur bij het fiets- en wandelmagazine “Op Weg” en werkte mee aan verschillende wandel- en fietsgidsen. Hij is een fervent fietser en dat merk je aan de volledigheid in deze gids. Zowel in het inleidende hoofdstuk, met de praktische informatie, als bij de afzonderlijke etappebeschrijvingen wordt de fietser bijna letterlijk bij de hand genomen en door het landschap geleid.

Category: Fietsgidsen

op voorraad

Extra informatie

Auteur

Guy Raskin

ISBN

90 389 1675 2

Type

Paperback

Bladzijden

210

Recensent

andre

Taal

Nederlands

Uitgeverij

<a href='http://www.uitgeverijelmar.nl/'>Elmar</a&gt;

Distributeur

<a href='http://www.vanhalewyck.be/'>Van Halewyck</a>