Anwb Fietsgids 22

0 out of 5

9,95

25 fietsroutes met een lengte variërend tussen 21km en 54km zijn in deze uitgave opgenomen. De startpunten liggen voornamelijk in België. Enkele tochten kan je vanuit Nederland aanvangen. Vooraan vind je een gebruiksaanwijzing van deze gids. Er is uitleg over de legenda van de routekaartjes en hun symbolen met praktische informatie. Verder volgt er informatie over het huren van een fiets, de fiets in de trein, de verschillende landschapstypen, de knooppuntroutes en de beschreven trajecten. 
Elke route heeft dezelfde opbouw en is overzichtelijk weergegeven. Allereerst is er de naam van de route, de lengte van de tocht en de vermoedelijk tijdsduur ervan. Een duidelijke plannetje met daarop de aangegeven route met de bijhorende knooppunten geeft je een eerste idee van de fietstocht. Belangrijke bezienswaardigheden zijn apart gemarkeerd en verwijzen naar de bijhorende tekst waar je interessante gegevens vindt over een natuurgebied, een kunstwerk of een monument. Bij het kadertje met praktische informatie vind je de startplaats, de mogelijkheid tot parkeren, adressen van plaatselijke horeca en het soort landschap dat de fietser mag verwachten. Onderaan de pagina staan nog eens de knooppunten opgesomd die op je route liggen. Dit is handig om in te geven op je gps of op je knooppuntertoestelletje.
Het zijn stuk voor stuk pareltjes van fietsroutes die in dit boekje zijn opgenomen. Het is moeilijk kiezen tussen de Noord-Hagelandroute, de Hoge Kempenroute of een tocht doorheen Haspengouw, het Land van Herve of de Oostkantons. De uitgebreide en correcte achtergrondinformatie is een sterkte van deze fietsgids. 
  

op voorraad

Extra informatie

ISBN

9789018036379

Type

Paperback

Bladzijden

28

Recensent

lieve

Taal

Nederlands

Uitgeverij

<a href='http://www.anwb.nl'>ANWB</a&gt;